Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2017 08:28 - Обичаме те, Рони!!!
Автор: ferhunde Категория: Политика   
Прочетен: 744 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 01.06.2017 08:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Роналд Рейгън.
Човекът, който осъзна, че  Империята на злото е Земният ад, запретна ръкави и я срина.
СССР вече е затрупана от историята кочина.

Обичаме те, Рони!
Ние, българите - а комунистите и путинистите , както знаем, не са не само българи, а и изобщо хора.


 

"Рейгън винаги ни е предупреждавал, че свободата никога не е на повече от едно поколение от изчезване. Нашата страна като че ли забравя този урок и съм сигурен, че е същото и тук, в България," обяви бившият губернатор на щата Вирджиния и сенатор оттам Джордж Алън. Той отправи думите към публика от американски и български гости на откриването на паметник на четиридесетия американски президент Роналд Рейгън в Южния парк в София.


На церемонията заедно с Алън присъстваха американският посланик Ерик Рубин и делегация от "Фондация на млада Америка" - организацията, от чието име губернаторът участва в работата по паметника. Сред гостите бяха представители на Столичната община и на Съюза на демократичните сили, който според инициативния комитет за паметника е в основата на работата и подкрепя издигането през цялото време. Присъстваше и скулпторът Борис Борисов, чието дело е изображението на Рейгън."


 


"Малко са личностите, които могат да бъдат споменати последните 50 години, които са толкова ярки политици и които са се борили за свободата и демокрацията по целия свят," каза Владимир Кисьов, председател на инициативния комитет за издигането на паметника и главен преговарящ за присъединяването на България към ЕС, а преди това заместник-министър на вътрешните работи. "Затова днешният ден е много важен както за нас, които помним старите времена, така и заради бъдещите поколения."









 


Тагове:   империя,   зло,   Рони,   путиноиди,


Гласувай:
2



1. ferhunde - Роналд Уилсън Рейгън (на англий...
01.06.2017 08:29
Роналд Уилсън Рейгън (на английски: Ronald Wilson Reagan) (6 февруари 1911 – 5 юни 2004) е американски политик от Републиканската партия. Той е 33-ти губернатор на Калифорния (1967 – 1975) и 40-ти президент на САЩ (1981 – 1989). Преди това е актьор, радио и телевизионен водещ и ръководител на Гилдията на киноактьорите.




Рейгън предприема курс на сблъсък със Съветския съюз, като рязко изоставя политиката на сближаване, която до момента е водена от неговите предшественици – Ричард Никсън, Джералд Форд и Джими Картър.Той действа при хипотезата, че СССР не може да надмине САЩ по разходи за въоръжаване и това го кара да превърне Студената война в топла от икономическа и идеологическа гледна точка.
Администрацията предприема масирано обновление на армията съгласно идеята „мир чрез сила“. Поставя се нова рамка за отношенията с руснаците, която има за цел спечелването на Студената война посредством три основни момента, изложени в секретна директива. Тя посочва трите фронта за действие: икономически – намаляване на достъпа на Русия до високите технологии чрез разширяване на ограниченията на COCOM, водещо до изтощаване на нейните ресурси, включително и чрез натиск за намаляване на цените на стоките, изнасяни от СССР на световния пазар; военен – повишаване на размера на разходите за отбрана с цел да се даде възможност преговорите да се водят от позицията на силата, а и това да доведе до икономическо изтощаване на Русия; таен – оказване поддръжка на антируските движения из целия свят – от въстаниците в Афганистан до движението Солидарност в Полша, които получават и средства от Джордж Сорос и Ватикана. Рейгън предлага Инициативата за стратегическа отбрана, известна като „Междузвездни войни“, която представлява базиран в околоземна орбита ракетен щит, който се счита от руснаците като нападателна, а не отбранителна инициатива. През октомври 1986 г. Рейгън се среща с Михаил Горбачов в Исландия и съветският лидер остро се противопоставя на ракетния щит. "
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ferhunde
Категория: Технологии
Прочетен: 388908
Постинги: 110
Коментари: 1493
Гласове: 927
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930