Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 19:09 - ВЪН РУСКИТЕ ФАШИСТИ ОТ СПОРТА!!!
Автор: ferhunde Категория: Спорт   
Прочетен: 1134 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Поставен под остър натиск от всички страни, Международният олимпийски комитет (МОК) решава дали Русия ще участва в зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. Изпълнителният комитет на организацията заседава по този въпрос в Лозана, пише "Дневник".


Страната е подложена на тежки критики заради разкритията за държавна политика при употреба на допинг и прикриване на положителни проби сред елитните си състезатели. Скандалът се разрасна назад във времето и стигна до предишните зимни олимпийски игри в Сочи през 2014 г.


Антидопингови агенции от различни страни, както и много спортисти настояват за пълна забрана за Русия. 


Москва, разбира се, отрича да имало държавна закрила в случаите на положителни проби и съзря политически натиск срещу Русия.
Президентът на МОК Томас Бах вече заяви, че положението е много деликатно. Германецът акцентира върху това, че се противопоставят "желанието и необходимостта за колективна отговорност срещу правото на индивидуална справедливост на всеки отделен състезател".


Преди година и половина МОК беше изправен пред сходен тежък избор, като на карта беше поставено участието на Русия в летните игри в Рио де Жанейро. Тогава олимпийският комитет реши всяка международна федерация в отделните спортове сама да определи дали да спре руските състезатели. В крайна сметка руснаците получиха забрана да участват в няколко спорта, като лека атлетика и вдигане на тежести, но страната имаше над 200 свои представители в Бразилия.


Руската ангтидопингова агенция остана без права след разкритията в доклада "Макларън" на независимата комисия на Световната ангтидопингова агенция (WADA) от 2015 г. През 2016 г. излезе продължение, според което над 1000 руски спортисти в над 30 спорта са били замесени в допинг схема, обхващаща петгодишен период.



Гласувай:
0



1. ferhunde - путинизмът е фашизъм
05.12.2017 19:16

Това се твърди в доклад на Световната антидопингова агенция

Повече от 1000 руски спортисти са се възползвали от държавно подпомаганата програма за употреба на допинг, която е била активна в продължение на 4 години, считано от 2011 г. Това твърди новият доклад на Световната антидопингова агенция (WADA), информира gong.

"Нашите заключения са базирани на факти", заяви преди журналистите в Лондон канадският професор по право Ричард Макларън. Tой представи втората и заключителна част на доклада, който му беше възложен от Световната антидопингова агенция (WADA), във връзка с разкритията за нарушение на Антидопинговите правилата от Русия.

Според втората част на доклада „Макларън”, замесени са били четирима медалисти от Олимпийските зимни игри в Сочи 2014 г. и петима от Игрите в Лондон 2012 г.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Двукратни олимпийски шампиони взимали допинг с разрешение

Документът дава повече подробности по разкритията от месец юли, според които става въпрос за "институционален заговор" с участието на тайните служби на Русия (ФСБ).

Докладът пояснява, че спортистите не са действали самостоятелно, но са били част от програма.

Авторът на доклада, професор Ричард Макларън, който е назначен от Световната антидопингова агенция, заяви: "Имало е прикриване, което е прераснало в институционална и дисциплинирана стратегия за печелене на медали".

В доклада се казва, че системата се усъвършенствала в хода на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., Световното първенство по лека атлетика в Москва през 2013 г. и Олимпийските зимни игри в Сочи 2014 г., където вече разкритата „порочна” система е имала за цел да защити вероятните руски медалисти.

Русия има на сметката си 72 медала от Игрите на XXX-та олимпиада в Лондон 2012 г., 21 от които бяха златни, и 33 медала от Зимните игри в Сочи 2014 г., 13, от които са златни.

"Руският олимпийски отбор е опорочил Игрите в Лондон до безпрецедентен мащаб – чийто размер, най-вероятно никога няма да бъде напълно установен", допълва доклада.

"Желанието да спечелят медали, е подменило техния колективен морален и етичен усет, както и олимпийските ценности за честната игра", пише Макларън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ferhunde
Категория: Технологии
Прочетен: 389251
Постинги: 110
Коментари: 1493
Гласове: 927
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930